تاریخچۀ اسکلت بتنی
در تعریف اولیۀ بتن آمده است که این متریال یک مادۀ چسبنده است که معمولا در نتیجۀ فعل و انفعال سیمانهای هیدرولیکی و آب حاصل میشود. با توجه به این تعریف، میتوان اولین استفاده از چنین مصالحی را در چندین قرن پیش هم مشاهده کرد. اما ساخت و اجرای بتن به آن صورت که امروزه میشناسیم، به اوایل قرن بیست میلادی برمیگردد.
بتن نیز مانند تمام متریال و مصالح دیگر در صنعت ساختمانسازی، به صورت مداوم در حال ارتقای کیفیت و کارآیی است و هر روز شاهد اجراهای متفاوتی از این ماده خصوصا در پلها و سدها هستیم.
اجرای اسکلت بتنی
سازه بتنی سازهای است که در ساخت آن از بتن یا به طور معمول بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و فولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد. در ساختمان در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت ستونها و شاه تیرها و پی، آن ساختمان یک سازه بتنی محسوب میشود.
ساختمان اسکلت بتنی ساختمانی است که در آن اعضا باربر فشاری یا ستونها از نوع بتن آرمه است که در محل قالب بندی و اجرا می گردند همچنین تمام تیرها اصلی هم از نوع بتنی است و دیوار برشی هم که برای مقابله با نیروهای جانبی مورد استفاده قرار می گیرد از نوع بتنی است .
مزایای سازههای بتنی
۱) ماده اصلی بتن که شن و ماسه میباشد ارزان و قابل دسترسی است.
۲) سازههای بتنی که مطابق با اصول آیین نامهای طراحی و اجرا شده اند، در مقابل شرایط محیطی سخت، مقاومتر از سازههای ساخته شده بامصالح دیگر هستند.
۳) به علت قابلیت شکل پذیری بالای بتن، امکان ساخت انواع سازههای بتنی نظیر پل، ستون و … به اشکال مختلف میسر است.
۴) سازههای بتنی در مقابل حرارت زیاد ناشی از آتش سوزی بسیار مقاوم اند. آزمایشات نشان داده اند که در صورت ایجاد حرارتی معادل ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد برای یک نمونه بتن آرمه، حداقل یک ساعت طول میکشد تا دمای فولاد داخل بتن، که با یک لایه بتنی با ضخامت ۲.۵ سانتی متر پوشیده شده است، به ۵۰۰ درجه سانتی گراد برسد.
آبتین دژ : سازنده اسکلت بتنی در اراک
آبتین دژ : سازنده اسکلت بتنی در تهران
تلفن تماس و مشاوره : 09129439194